Bedrijveninfoavond

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert onze kring ook dit academiejaar de bedrijven infoavond (BIA). De BIA is de ideale gelegenheid om studenten en (bio)chemische bedrijven met elkaar kennis te laten maken. Verscheidene bedrijven krijgen tijdens het 2de semester de kans zich voor te stellen op onze campus. Zo krijgen de masterstudenten een goed beeld van wat de verschillende mogelijkheden zijn na de studie en hoe het er in de industrie aan toegaat. Het is mogelijk je CV mee te geven en te vragen naar open vacatures. Ook voor 3de jaar- en schakelstudenten is de BIA een aanrader. Het biedt immers de mogelijkheid om al eens te polsen naar een stageplaats of een onderwerp voor de masterproef bij een bedrijf dat je aanspreekt. De BIA zal doorgaan op campus De Nayer.

Volgende partners van de S-Kring kwamen vorige editie naar onze BIA:

Covestro – Gouden BIA partner

Covestro is een wereldleider op gebied van high-tech polymeermaterialen: innovatief, duurzaam en divers. Dankzij hun globale aanwezigheid en omdat ze dichtbij hun klanten staan, zijn ze de gewenste partner voor een grote verscheidenheid aan industrieën. Ze helpen bij het lichter maken van wagens om brandstof te besparen. Hun isolatiesystemen beschermen gebouwen tegen de warmte en koude en verminderen energieverbruik.

 

Umicore – Gouden BIA partner

Umicore is een wereldspeler in materiaaltechnologie. Een stabiele internationale groep en tegelijkertijd een op en top Belgisch bedrijf met vijf vestigingen in ons land. Ze ontwikkelen technologieën en produceren materialen voor hoogwaardige zonnecellen gebruikt in satellieten, herlaadbare batterijen, LED-toepassingen, katalysatoren… Via recyclage halen ze kostbare metalen uit onder meer laptops en gsm’s.

Advipro – Gouden BIA partner

Advipro biedt flexibele totaaldiensten aan de farmaceutische, biofarmaceutische, medische en hightech sector. Onze diensten situeren zich op vlak van Testing en Validation, Project Support (engineering, compliance, kwalificatie, validatie, kwaliteitscontrole en -bewaking) en Consulting & Solutions (projectmanagement, procesverbetering, benchmarking en training).
Advipro is hierbij voortdurend op zoek naar getalenteerde medewerkers.

 

Alfa Laval – Zilveren BIA partner

De kernactiviteiten van Alfa Laval zijn gebaseerd op drie basistechnologieën: warmteoverdracht, scheidingstechnologie en vloeistofstroombehandeling. Alfa Laval is marktleider in deze gebieden. Om de klant optimaal van dienst te kunnen zijn, is het bedrijf verdeeld over drie divisies, namelijk Marine, Energy en Food & Water, die de producten op de markt brengen en verkopen aan specifieke klantengroepen.

 

Na de voorstellingen volgt een receptie. Hier kan je een babbeltje slaan met een van de vertegenwoordigers van de bedrijven en genieten van een hapje en een drankje.

 

Geïnteresseerd om deel te nemen aan onze bedrijveninfoavond? U kan altijd contact opnemen met onze P.R. Jasper Pessemier via: pr.skring@gmail.com