Bedrijveninfoavond

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert onze kring ook dit academiejaar de bedrijven infoavond (BIA). De BIA is de ideale gelegenheid om studenten en (bio)chemische bedrijven met elkaar kennis te laten maken. Verscheidene bedrijven krijgen tijdens het 2de semester de kans zich voor te stellen op onze campus. Zo krijgen de masterstudenten een goed beeld van wat de verschillende mogelijkheden zijn na de studie en hoe het er in de industrie aan toegaat. Het is mogelijk je C.V. mee te geven en te vragen naar open vacatures. Ook voor 3de jaar- en schakelstudenten is de BIA een aanrader. Het biedt immers de mogelijkheid om al eens te polsen naar een stageplaats of een onderwerp voor de masterproef bij een bedrijf dat je aanspreekt.

De BIA zal dit jaar online doorgaan op woensdag 21 april 2021. 

 

Volgende partners van de S-Kring komen in 2021 naar onze BIA:

Umicore – Gouden BIA partner 

Umicore is een wereldspeler in materiaaltechnologie. Een stabiele internationale groep en tegelijkertijd een op en top Belgisch bedrijf met vijf vestigingen in ons land. Ze ontwikkelen technologieën en produceren materialen voor hoogwaardige zonnecellen gebruikt in satellieten, herlaadbare batterijen, LED-toepassingen, katalysatoren… Via recyclage halen ze kostbare metalen uit onder meer laptops en gsm’s.

 

Advipro – Gouden BIA partner

Advipro biedt flexibele totaaldiensten aan de farmaceutische, biofarmaceutische, medische en hightech sector. Onze diensten situeren zich op vlak van Testing en Validation, Project Support (engineering, compliance, kwalificatie, validatie, kwaliteitscontrole en -bewaking) en Consulting & Solutions (projectmanagement, procesverbetering, benchmarking en training).
Advipro is hierbij voortdurend op zoek naar getalenteerde medewerkers.

 

Imec – Zilveren BIA partner

Embracing a better life’ is onze slogan. Geen holle woorden, maar dagelijkse realiteit. Wij werken écht aan een betere toekomst. Dat doen we met z’n allen. 4.000 man. 90 nationaliteiten.

Onze bijdrage? Die is klein. Letterlijk dan: het gaat om nano-elektronica. De impact daarentegen is enorm. Want onze chips worden gebruikt voor hightechoplossingen die bijdragen tot efficiëntere gezondheidszorg, veiliger transport, duurzamere energie, noem maar op. En die technologie ontstaat in onze cleanroom.

 

Air Liquide – Zilveren BIA partnerAir Liquide

De groep Air Liquide werkt al lang samen met chemische bedrijven in Nederland, België en Luxemburg en in de rest van de wereld.

Om in de specifieke behoeften van de chemische industrie te voorzien bied Air Liquide gassen aan in verschillende volumes en leveringsmethoden. Verder bied Air Liquide ook calibratiegassen en draaggassen aan om te ondersteunen in kwaliteitscontroles. Het gevariëerde productaanbod, de technologische kennis en de aangeboden diensten van Air Liquide zullen bijdragen aan een veilige, efficiënte, en duurzame werkomgeving.

De toegevoegde waarde van Air Liquide voor de chemische industrie bestaat uit:

  • Betrouwbare leveringen van industriële gassen op lange termijn,
  • Speciale calibratiestandaarden for analyses,
  • Procescontrole en respect voor het milieu,
  • Exclusieve productie- en verwerkingstechnologieën.

 


Na de voorstellingen volgt een receptie. Hier kan je een babbeltje slaan met een van de vertegenwoordigers van de bedrijven en genieten van een hapje en een drankje.

 

Geïnteresseerd om deel te nemen aan onze bedrijveninfoavond? U kan altijd contact opnemen met onze P.R. Jarne April via: pr.skring@gmail.com

 

Foto’s van vorige editie kan u bekijken onderaan. Wij danken onze partners hier een geslaagde editie van te maken.

 

Fotograaf: An Snauwaert