Bedrijveninfoavond

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert onze kring ook dit academiejaar de bedrijven infoavond (BIA). De BIA is de ideale gelegenheid om studenten en (bio)chemische bedrijven met elkaar kennis te laten maken. Verscheidene bedrijven krijgen tijdens het 2de semester de kans zich voor te stellen op onze campus. Zo krijgen de masterstudenten een goed beeld van wat de verschillende mogelijkheden zijn na de studie en hoe het er in de industrie aan toegaat. Het is mogelijk je C.V. mee te geven en te vragen naar open vacatures. Ook voor 3de jaar- en schakelstudenten is de BIA een aanrader. Het biedt immers de mogelijkheid om al eens te polsen naar een stageplaats of een onderwerp voor de masterproef bij een bedrijf dat je aanspreekt. De BIA is doorgegaan op campus De Nayer op donderdag 2 april 2020.. Foto’s van vorige editie kan u bekijken onderaan. Wij danken onze partners hier een geslaagde editie van te maken.

Volgende partners van de S-Kring komen in 2020 naar onze BIA:

Covestro – Gouden BIA partner PLUS

Covestro is een wereldleider op gebied van polymeermaterialen: innovatief, duurzaam en divers. In de haven van Antwerpen maakt het bedrijf al meer dan 50 jaar hoogwaardige materialen, zoals de hightech kunststof polycarbonaat (Makrolon®), en ook aniline en polyether die door andere industrieën tot polyurethaan worden verwerkt. Je vindt Covestro terug in heel wat toepassingen die je leven aangenamer maken, zoals in auto’s, laptops, smartphones, diverse elektronica, bouwisolatie, sportartikelen en mode. Met hun producten en technologieën bieden ze oplossingen voor de huidige, maar ook voor toekomstige uitdagingen. Ze helpen de wereld energie-efficiënter te worden, dragen bij tot zuinige wagens en gebruiken zelfs CO2 als grondstof voor polyurethaan. Om de efficiënte werking van hun hoogtechnologische en geautomatiseerde productie-installaties te bewaken en te optimaliseren, kijken ze regelmatig uit naar masters in de Industriële Wetenschappen met specialisatie chemie en elektromechanica.

Umicore – Gouden BIA partner PLUS

Umicore is een wereldspeler in materiaaltechnologie. Een stabiele internationale groep en tegelijkertijd een op en top Belgisch bedrijf met vijf vestigingen in ons land. Ze ontwikkelen technologieën en produceren materialen voor hoogwaardige zonnecellen gebruikt in satellieten, herlaadbare batterijen, LED-toepassingen, katalysatoren… Via recyclage halen ze kostbare metalen uit onder meer laptops en gsm’s.

 

Advipro – Gouden BIA partner

Advipro biedt flexibele totaaldiensten aan de farmaceutische, biofarmaceutische, medische en hightech sector. Onze diensten situeren zich op vlak van Testing en Validation, Project Support (engineering, compliance, kwalificatie, validatie, kwaliteitscontrole en -bewaking) en Consulting & Solutions (projectmanagement, procesverbetering, benchmarking en training).
Advipro is hierbij voortdurend op zoek naar getalenteerde medewerkers.

Brunel – Gouden BIA partner

Image result for logo brunel

Bij Brunel staan onze culturele waarden van ‘entrepreneurship’, ‘results-driven approach’ en ‘operational excellence’ altijd centraal in alles wat we doen.

Het unieke en sterke karakter van onze cultuur en onze efficiëntie vloeien echter voort uit onze grootste troef: onze mensen. Onze medewerkers zijn ambitieuze, gepassioneerde professionals met verstand van zaken, die elk uitgebreide vakkennis en gedrevenheid met zich meebrengen.

Onze ondernemerszin en kennis vormen de essentie van onze identiteit. Ook met een uitgebreid wereldwijd netwerk, blijven we steeds “one Brunel”. Dat betekent dat we rigoureus informatie delen, elkaars troeven versterken en zelfs de meest complexe uitdagingen het hoofd bieden. Deze wereldwijde verbondenheid vertaalt zich naar een uitmuntende service voor onze medewerkers en opdrachtnemers.

 

Indaver – Zilveren BIA partner PLUS

Duurzaam en integraal afvalbeheer, dat is waar Indaver voor staat. Als bedrijf combineren we hoogtechnologische toepassingen met een maatschappelijke meerwaarde. We zijn steeds op zoek naar de meest innovatieve oplossingen voor het beheer van zowel huishoudelijk als industrieel afval. Door optimale recycling en maximale terugwinning van energie en waardevolle componenten uit afval, wil Indaver toonaangevend blijven in duurzaam afvalbeheer.

Indaver groeit snel, zowel in binnen- als buitenland. Onze groep bestaat momenteel uit meer dan 1600 medewerkers.

 

Imec – Zilveren BIA partner PLUS

Embracing a better life’ is onze slogan. Geen holle woorden, maar dagelijkse realiteit. Wij werken écht aan een betere toekomst. Dat doen we met z’n allen. 4.000 man. 90 nationaliteiten.

Onze bijdrage? Die is klein. Letterlijk dan: het gaat om nano-elektronica. De impact daarentegen is enorm. Want onze chips worden gebruikt voor hightechoplossingen die bijdragen tot efficiëntere gezondheidszorg, veiliger transport, duurzamere energie, noem maar op. En die technologie ontstaat in onze cleanroom.

 

 

Na de voorstellingen volgt een receptie. Hier kan je een babbeltje slaan met een van de vertegenwoordigers van de bedrijven en genieten van een hapje en een drankje.

 

Geïnteresseerd om deel te nemen aan onze bedrijveninfoavond? U kan altijd contact opnemen met onze P.R. Jarne April via: pr.skring@gmail.com

 

 

Fotograaf: An Snauwaert