KVCV Lezing

De KVCV lezing van 2020 zal plaatsvinden op 19 maart 2020. Het thema dat dit jaar besproken zal worden is “Explosieven: Chemie en Technologie”. Voor meer informatie omtrent de inschrijvingen hou onze facebookpagina in de gaten.


Vorige editie

In 2019 organiseerde de S-kring een lezing in samenwerking met KVCV. Het was een geslaagde avond waarin we veel hebben bijgeleerd over whisky en hebben genoten van een degustatie. We willen dan ook KVCV en Prof. Mario Smet bedanken voor hun bezoek aan onze campus. Hieronder enkele sfeerbelden van deze avondlezing.

 

 

 

 

 

 

 

Het onderwerp van deze lezing:

Weinig dranken vormen het voorwerp van dermate uiteenlopende meningen als whisky. Er bestaan fanatieke aanhangers van deze drank, die geld noch moeite sparen om die ene fles die nog in hun collectie ontbreekt te bemachtigen. Anderen worden al misselijk bij het minste vleugje van het typische, doordringende whiskyparfum. Schotse whisky is dan ook een product van het samenbrengen van extremen: gerst, gegroeid dankzij malse Atlantische regens, koud bergwater, verzengend turfvuur en de zilte wind die doordringt tot in de eiken vaten waarin het distillaat zijn jarenlange veroudering ondergaat. Tijdens deze lezing gaan we dieper in op de geschiedenis, de diversiteit en de chemie van Schotse whisky en proeven een aantal kenmerkende voorbeelden.